Beste mensen,

Vanwege deze sombere periode en twee gesloten winkels hebben we besloten dat het nu de hoogste tijd is voor een webshop. Ondanks veel verdrietige mensen, die we een warm hart toedragen, zien we dit als goed nieuws. Een overwinning en een kans op ons voortbestaan. We kunnen zagen, vijlen, solderen en hameren maar tikken op een computer vinden we nogal moeilijk.  We zijn, tot het irritante aan toe, volgens onze kinderen, tot de conclusie gekomen dat we digibeet zijn. Uithoudingsvermogen is ons gelukkig niet vreemd en we hebben met onze kinderen de klus geklaard. We zijn er trots op maar we zullen alle drie blij zijn als we weer een ringetje mogen maken. Sieraden en juwelen maken is onze passie en wat ons betreft bestaat er geen mooier beroep.

Sieraden aan iemand cadeau geven is moeilijk. En voor je zelf een bijzonder sieraad kiezen Is misschien nog moeilijker. Omdat we dit begrijpen mogen, volgens de voorwaarden, de sieraden retour gestuurd worden.
Dit hebben we liever dan dat het sieraad in een laatje terecht komt.
We houden van onze sieraden en willen dat ze goed terecht komen.

In de rubriek INFO geven we informatie over de materialen die we gebruiken en kunt u ook de algemene voorwaarden lezen. We zullen steeds nieuwe sieraden toevoegen en in de rubriek NIEUWS foto’s en filmpjes plaatsen.
In de NIEUWS rubriek zullen we ook de “ Speciale dagen sieraden” aankondigen.
Bijv: Moederdag, Valentijnsdag, Secretaresse dag, Pasen, Kerst, Twaalf uur middernacht cadeaus en andere zaken die ons inspireren.

Om de opening  met u te vieren zijn de verzendkosten in Nederland voor onze rekening tot en met negen Januari 2021.
De sieraden worden verstuurd en verpakt, als geschenk, in een mooi doosje, zodat het veilig bij u aankomt.

Bedankt voor uw aandacht, graag tot ziens en vriendelijke groeten van ons alle drie,

Sandra, Marianne en Monique van Laloli sieraden.

Goudprijzen

Beste mensen,

Omdat de goudprijzen zijn gestegen zullen we bij bestellingen van gouden sieraden u per mail informeren of de prijs verandert.

D’ouwe gouwe binnenstad

Op 2 Juni gaan we weer open op de Grimburgwal. We hebben het mooie straatje en de gezelligheid gemist. Tot ziens bij Laloli sieraden op nummer 13.

De openingstijden zijn: van 11:00 tot 18:00 en op woensdagen gesloten

Telefoonnummer: 020-4203631

Zeilen en reizen

Bij deze ontwerpen met het thema zeilen en reizen was de ondergaande zon favoriet.

Altijd samen

Bij deze ontwerpen liggen er twee mensen naast elkaar.
Rood en witgoud & Rood en geelgoud.

Rozen

Bij deze ringen met het thema “Rozen” zijn de roosjes erop gesoldeerd en is het takje en de blaadjes open gezaagd.

Tango

Deze professionele tango dansers kozen natuurlijk voor het thema “Tango”. De dans is ontstaan door opgesoldeerde vlakken en ingezaagde lijnen.

Ster en zon

Het thema voor deze ringen was een ster en een zon. De ringen puzzelen en de ster en de zon zijn van 18 karaat geel goud.

Weegschaal 10

Deze ringen verbeelden het getal tien en het sterrenbeeld van weegschaal.

Schaduw ringen

Bij deze puzzelringen hebben we de contouren van de foto gebruikt.
Het verschil in de afwerking benadrukt de lijnen.

Drie keer acht

Vanwege de bijzondere datum is gekozen voor het thema 3×8. Bij ontwerp 1 zijn er drie gouden achtjes naast elkaar gesoldeerd. Bij ontwerp 2 zijn er 3 en 8 gouden draden opgesoleerd. De lege tussenruimte is tot een X gevijld.

De open brug

Deze mensen hebben gekozen voor vierkante ringen met ronde hoeken. De zilveren ringen hebben een rood gouden blokje wat de open brug symboliseert.

Tien jaar samen

Na tien jaar samen besloten Lou Lou en Frans in het bootje te stappen. Zij hebben gekozen voor verspringende ringen waarin het getal 10 is verwerkt. Het tweede ontwerp is een puzzelring waarin tien streepjes zijn afgeturfd.

Schorpioenen

Voor deze mensen ( beiden schorpioen van sterrenbeeld ) hebben we een ring en een reverspeld gemaakt. Samen vormen ze een schorpioen.

Berg beklimmen en initialen.

Voor Pieter en Maureen hebben we bergen en de initialen verwerkt.

Zon en stralen

Trouwringen van 18 karaat geel goud. De stralen zijn ingevijld en de ringen passen bij de diamant in elkaar. Bij het laatste ontwerp zie je twee halve dolfijnen die met elkaar puzzelen.

Foto ringen

Voor deze mannen hebben we een favoriete foto op de ringen gemaakt. Met geel gouden vlakken en zaagsneden zijn de gezichten nagemaakt. Het was moeilijk kiezen want trouwen op de elfde van de elfde was ook een mooi thema. De bovenste tekening zijn de initialen de E en de M

Lachen

Het is stralend mooi weer. Het is zaterdagmorgen rond de klok van 09.30 uur en ik ga op pad. Ik heb besloten om vandaag iets heerlijks te gaan halen bij Multi vlaai, geweldig assortiment en een stille wens is, om daar nog eens in de vitrine te gaan liggen tussen al die vlaaien!

Maar eerst even een cappu gehaald bij Doppio Expresso. Hele mooie zaak, geweldige kaart, goede muziek (die man is volgens mij vroeger DJ geweest) en een fantastische mevrouw die geweldige cappuccino’s kan maken met allerlei figuren erop. Ik heb om een appeltje gevraagd, dus kreeg ik een appeltje. Heerlijk om zo vroeg al lekker te kunnen kletsen met leuke mensen, die van hun vak houden en de humor, samen met kwaliteit, hoog in het vaandel hebben staan. We hadden een geweldig gesprek over een klantenkaart en hoe ondernemers hiermee omgaan. Cappu op en op naar MV. Daar heel snel drie geweldige punten gekocht en Ja hoor, die mevrouw zag toch kans om over een kaart te beginnen, zou ze ons gesprek hebben gehoord? Ik ben toen voor het raam van Doppio gaan staan en veegde, iets overdreven het zweet van mijn voorhoofd. Die aardige meneer en mevrouw zagen dit en moesten naar adem snakken van het lachen.

Dat doet een mens goed, lachende mensen om je heen. Snel naar de LaLoLi winkel de heerlijke punten op de bordjes gelegd, koffie in de daarvoor bestemde bekers gedaan en bovenstaande verhaal verteld, weer vreselijk gelachen.

Ondernemerschap is een waanzinnig mooi beroep, vooral met “ live klanten ” , noodzaak in deze wereld is ook een “ digital shop “ en wat nog leuker is dat men via de shop, ineens een live klant wordt en dat is echt lachen.

Tot volgende week
Henk

Dilemma’s

Kent u dat dilemma’s, de hele dag door. Ga ik rechts of ga ik links, waar ga ik gebak halen, wel of niet op vakantie, welk sieraad bij welke outfit, ga ik wel of niet naar de kapper, hou ik me kind thuis of moet hij naar school, blijf ik dit werk doen of niet, of welke kleur moet mijn haar deze keer worden! Dat gaat zo de hele dag door, zonder dat we het doorhebben en het is heel vermoeiend. Toch probeer ik het zo simpel mogelijkte houden, natuurlijk moet je blijven nadenken, slapen moet je lekker s’nachts doen. Is ook heel belangrijk trouwens, een goede nachtrust.

Deze zaterdag heb ik het simpel gehouden of toch niet? Ik kocht 3 moorkoppen en 1 heerlijk gebakje met 2 aardbeien erop, ja dat is jezelf pijnigen, welke gaat het worden? Gelukkig heb ik altijd mensen om me heen die nog erger zijn als het gaat om kiezen. Tegelijkertijd wordt je ook heel creatief, als het om de oplossing gaat voor een dilemma. In dit geval alle drie personen een moorkop, 2 personen een stukje gebak met die aardbei erop en ik neem de beide kontjes van het gebakje, resultaat wederom 3 blije mensen op zaterdag!

Als het om sieraden dragen gaat, merk ik dat velen geen dilemma’s hebben, het is altijd raak op de webshop. Het is openen, klikken, scrollen, kijken, verbazen, klikken, wachten en trots het sieraad van LaLoLi dragen, mooi toch.

Tot volgende week
Henk

Het HART op de juiste plaats!

Het was een chaotische week op mijn werk, dus ik keek erg uit naar het zaterdagochtend momentje. Wil het geval dat het dan ook nog zondag Moederdag is. Blijft een lastig verhaal die Moederdag, wat moet je nu aan de liefste moeder van de wereld geven? Moeders hebben meestal geweldige kinderen en een top partner, denk ik. U moet weten dat ik gek op harten ben, het hart op de juiste plaats, harten 7 bij hartenjagen en allerlei soorten harten uit de wereld van het gebak. Alles heb ik afgezocht, tot diep in de nacht was ik aan het googelen en dan zal je altijd zien, kom je uit bij de HEMA in de Kinkerstraat. Leuk bruggetje naar LaLoLi sieraden, die daar schuin tegenover zitten, alwaar ik vol trots met die doos met “ hartgebak en verse aardbeien ”, naar binnen liep. Waar bleef je nou, werd mij toegeroepen? Is de koffie al klaar, riep ik terug? Vele vaders met kinderen waren dit weekend op zoek naar een bijzonder en mooi cadeau voor hun echtgenoot of moeder. Vaders, maak het je niet te moeilijk, ff een bezoekje aan laloli.nl en je kan niet meer stuk. Ook daar worden harten verkocht, het kan niet anders dat er dan iemand roept, wat een verassing, jij hebt het hart op de juiste plaats. HARTelijk dank.

Tot volgende week.

Henk

Openingsfeestje

Het is zaterdag 2 mei en de webshop www.laloli.nl is actief! Dus een mooie aangelegenheid om eens uit te pakken v.w.b. het gebak. Dus vroeg uit de veren en naar de Amstelveense weg (LinNick) bij binnenkomst lonkte een hele mooie gele ronde taart naar mij, met daarop een 3-tal schelpjes van chocola. Dromer als ik ben, dacht aan de drie dames van LaLoLi en de de zon die altijd weer gaat schijnen, dus inpakken graag. Nog even bij de buurvrouw Jaqueline een paar hele mooie bossen bloemen gekocht en met al deze geschenken op naar de winkel in Kinkerstraat. Bij binnenkomst zag ik al vele slingers en ballonnen en op de tafel zag ik al de bordjes en vorkjes liggen, men had er waarschijnlijk op gerekend.

En daar zaten de dames dan, apetrots, enthousiast en ook een beetje vermoeid, te wachten tot de champagne werd ingeschonken en de taart werd aangesneden. We hebben weer geweldig genoten van al dat lekkers en ondertussen lekker bezig geweest met de details. De gemiddelde leeftijd aan die tafel is 60,3 jaar, dus nou niet echt de types die helemaal wegwijs zijn in deze digitale wereld, we redden ons, leuk fotootje bewerken, ff appen, sommige hebben Instagram, we kunnen wel allemaal digitaal betalen, we kunnen track & tracé voor de bestelde spullen, dus we zijn niet echt digibeten. Maar met de support van onze kinderen, die iets sneller denken, handiger zijn, geen angst hebben om fouten te maken en de taal spreken, is ook deze klus weer geklaard.

Een uniek familie, die altijd alles samen willen en kunnen doen, maar ook van heerlijke taartjes en mooie sieraden houden. Dat bleek wel toen er ineens via de webshop diverse bestellingen binnen kwamen. O jee, het gaat gebeuren, dus alle bordjes, vorkjes en glazen aan de kant en meteen aan het werk, maar met een hele mooie grote glimlach!

Conclusie is dus dat altijd de zon weer gaat schijnen als je er maar met voor gaat en alle mogelijke hobbels negeert.

Henk

De eerste taart

Ik wil mij langs deze digitale snelweg aan u introduceren, mijn naam is Henk en ik ben op de achtergrond erg betrokken bij LaLoLi. Omdat de dames een heuse digitale winkel hebben geopend, is aan mij gevraagd om wekelijks een luchtig stukje te plaatsen onder de rubriek nieuws. Daar heb ik ja op gezegd. Natuurlijk ga ik het hebben over wat ik allemaal meemaak in de normale winkel in de Kinkerstraat.

Elke zaterdag, dat gaat zo al enkele jaren, zo rond de klok van 10 uur, kom ik met een doosje gebakjes op visite. Dan wordt er heerlijke koffie gemaakt, de bordjes worden klaargezet en we proosten op het leven met een vork met daar weer een stukkie gebak aan. Een geweldige start van de dag.

Dan hebben we het meestal over de dagelijkse dingen. De kinderen, de wereld met al zijn problemen, de nieuw gemaakte ontwerpen worden besproken, hier en daar een roddel en de toekomst plannen. Onderwijl zitten we gewoon heerlijk te genieten van het moment dat het gebakje de smaakpupillen weer raakt. Het blijkt dat je heel veel kan bespreken, maar dat je maar op weinig zaken invloed hebt. Ik beperk me maar even tot de toekomst plannen. Aan deze tafel waar we dus elke zaterdag zitten te genieten, is het plan ooit bedacht om een webshop te maken.

U kunt LaLoLi al een geruime tijd vinden op Etsy, maar een eigen webshop, wauw ! Het einde van het gebakje is inzicht, ik neem dan automatisch kleinere hapjes, dan komt koffie nummer 2, via de lamellen naar binnen en weer door met de ideeën. Vragen als: Hoe dan? Wie gaat dat maken en hebben we er geld voor? Deze vragen moet je mij niet stellen als ik het laatste stukje gebak in mijn mond stop. Nog even droom ik weg met al die bijzondere smaken. “ Nog een koffie Henk?” hoor ik iemand vragen. Ja lekker, de laatste hoor, antwoord ik terug.

Dan ineens ben je enkele weken verder en dan gaat de webshop on line! Bij navraag blijkt dat dit project, een echt familie project is. Soms een soap, maar vaker een hele mooie indringende documentaire over een Italiaanse familie die een webshop heeft gemaakt. Ik was heel benieuwd hoe dat gegaan is, maar het schijnt dat ze met Netflix in gesprek zijn, over de rechten van deze docu.

Tot volgende week,

Henk